Lidköpings konsertförening
Ser mailet konstigt ut? Klicka här
Nyhetsbrev från Lidköpings konsertförening

Hej alla medlemmar i Lidköpings konsertförening!

 

Här kommer lite information om hur coronapandemin påverkar höstens konsertprogram.

 

Glädjande nog har konsertverksamheten kommit igång igen efter ett halvt års uppehåll. Vi har hittills under hösten genomfört två arrangemang under beaktande av gällande restriktioner med en publik av högst 50 personer.

 

Flöjtkvartetten 40f gav två konserter den 5 september, dels en barnkonsert i Stadsbiblioteket och dels en konsert för alla åldrar i S:t Sigfrids kyrka. Sistnämnda konserten samlade en fulltalig publik medan barnkonserten samlade en mindre grupp åhörare.

 

Nästa arrangemang var den 26 september då vi gästades av The Nordic Baroque Band, en ensemble bestående av tre danska och tre svenska elitmusiker. Då gavs två möjligheter att få lyssna till denna eminenta sextett. Konserten kl. 15:00 var utsåld, medan konserten kl. 13:00 samlade ett trettiotal åhörare, summa ett åttiotal åhörare.

 

Kulturjournalisten Bo Borg bevakade båda konserterna och skrev lysande recensioner på kulturbloggen https://boborg.se/category/publikationer/musik/

 

Vi hade hoppats att publikrestriktionerna skulle lätta under hösten så att en större publik skulle kunna gå på våra konserter, men myndigheterna håller fast vid 50-personersregeln. Detta får vi förhålla oss till och därför kommer vi även för de närmaste konserterna tillämpa förköp med högst 50 biljetter via Kulturbiljetter.

 

Nästa konsert äger rum torsdagen den 22 oktober och då är Stenhammarkyrkan konsertlokal. Då kommer vinnarna av Kammarmusikförbundets tävling ”Ung & Lovande” 2019 till Lidköping. Kristina Winiarski cello och Pontus Carron piano är en duo som trots sin ungdom hunnit med att uppträda på stora scener både i Sverige och i Europa. Konserten ingår i en landsomfattande turné som genomförs med anledning av vinsten i tävlingen ”Ung & Lovande”.

 

Nästföljande konsert äger rum torsdagen den 12 november i S:t Sigfrids kyrka. Till denna konsert är den internationellt kända norska stråkkvartetten Vertavokvartetten bokad. Vi har dock ännu inte fått klartecken på om gruppen kan komma eller om karantänsbestämmelser lägger hinder i vägen. En av medlemmarna är bosatt i Oslo och två i England. Om Vertavo inte kommer hoppas vi med hjälp av gruppens primarie Øyvor Volle hitta en ersättning. I väntan på klart besked har vi avvaktat med biljettsläpp. Så fort vi vet återkommer vi med ny information.

 

Fredagen den 27 november kommer den meriterade danska jazzduon Sinne Eeg och Jacob Christoffersen till Folkets Hus. Biljetterna säljs genom Folkets hus biljettkassa. Vi återkommer med kod för medlemsrabatt.

 

Bachs juloratorium, som skulle framförts den 19 december, har tyvärr fått ställas in. 

 

Hemsidan uppdateras regelbundet med aktuell information. www.lidkopingskonsertforening.se.

 

För styrelsen i Lidköpings konsertförening                                                                                         

Gunnar Erstorp ordförande

Kontakt


Epostadress: info@lidkopingskonsertforening.se
Avsluta prenumeration